Hva gjør en blikkenslager?

Å jobbe som blikkenslager er en spennende og variert jobb. Man vil arbeide med både utsiden og innsiden av en bygning, og man vil oppnå kunnskap om hvordan store bygninger og anlegg fungerer. I hovedsak handler blikkenslagerarbeid om å produsere, montere og vedlikeholde ventilasjonsanlegg, fasader og tak. I hovedsak er det snakk om store bygninger og industribygg. Man vil arbeide med mange ulike prosjekter, som alle på sin måte er unike og spennende.

plumberI arbeidshverdagen vil man møte mange utfordringer av ulike slag. Den ene dagen kan det hende man arbeider på et gammel bygg, med gamle materialer og systemer, mens man neste dag kanskje jobber med et nybygg hvor man bruker splitter nye materialer eller måter å bygge på. Siden arbeidet varierer såpass mye, er det viktig å hele tiden være oppdatert på det nye på markedet, og være interessert i sitt felt. Kun på denne måten vil man være i stand til å tilegne seg ny kunnskap og utvikle seg selv.

Det er også lurt å følge med på nyvinninger og nyheter på sitt fagfelt, fordi det i mange tilfeller kan bety at du hele tiden ligger et hestehode foran konkurrenten. Det vil være nyttig for både deg, kunden og miljøet om man holder seg oppdatert på nye ting på markedet. Det er nyttig for deg selv fordi du da kan tilby et bredt utvalg for dine kunder, det vil også gi ut signaler om at du er en profesjonell aktør som bryr seg om sitt fagfolk.

For kunden er det bra fordi det kan bety at man kan spare penger eller kjøpe kvalitetsvarer som vil holde lenge. Dette er bra for miljøet, fordi man hele tiden driver teknologien fremover, samtidig som det meste som i dag blir funnet opp vil være mer miljøvennlige varer og tjenester, noe egentlig også samfunnet som helhet tjener på.

Som blikkenslager har man altså en variert og spennende hverdag på jobben, hvor man hele tiden har mulighet til å utvikle seg gjennom både nye utfordringer og nye materialer og byggeteknikker.

About The Author